peak performance planning

Flexibilné plánovanie pre najlepší výkon

Publikované 6. 2. 2017 autorom Guy Baker

Na dosiahnutie cieľov tímy potrebujú stratégiu, ako aj plán na implementáciu stratégie - bez ohľadu na to, aký formálny. Avšak aj ten najpripravenejší plán môže brániť úspechu tímu, ak neumožňuje flexibilitu tvárou v tvár meniacemu sa prostrediu, neočakávaným situáciám a rôznym potrebám členov tímu.

Peak Performance, najnovší inovatívny zážitkový vzdelávací nástroj spoločnosti Catalyst Global využíva simulovanú expedíciu na Mount Everest na výučbu tímov ako vytvárať plány, ktoré môžu byť prispôsobené tak, aby efektívne fungovali pri zmene situácií.

Plánovanie neočakávaného

Zatiaľ čo firemné prostredie a horské treky sa možno zdajú byť ďaleko od seba, mnoho spôsobov, ktorými musia tímy spolupracovať, aby boli úspešné v oboch kontextoch, sú rovnaké. V horolezectve sú mnohé časti plánu pevné, zatiaľ čo určité časti musia byť flexibilné. Počasie sa rýchlo mení. Klienti, ktorí sa zdajú mať rozsiahle skúsenosti a fitness úrovne môžu zlyhať vo výške. Skúmaním rozsiahlych scenárov "čo ak", predtým ako sa dostanú na horu, sa lezecké tímy môžu pripraviť na nečakané.

"Išli sme na tú horu s veľkým plánom, elegantným plánom, " David Finlay Breashears, americký horolezec, Leadership: Leadership Lessons of Survivors, 2006. " Dobrý plán vás urobí hybkým, nie zaseknutým. Náš nám ponúkol možnosti ... manévrovací priestor. "

Takisto aj v podnikaní, byť flexibilným umožňuje kalibrovať projekt pozdĺž cesty a vyladiť pravidlá a požiadavky. Ak sú tímy v pláne príliš zakorenené, stanú sa zraniteľnými tým, že nebudú schopní efektívne reagovať na zmeny v podnikateľskom prostredí. Zohľadnenie rôznych scenárov umožňuje tímom prispôsobiť sa meniacim sa okolnostiam v praktickom a uváženom spôsobe, vidieť to, čo stojí v ceste alebo čo je potrebné usporiadať, aby sa zjednodušil proces riešenia problémov a aby bol pokrok viditeľný.

Vyvážený prístup k plánovaniu

V podnikaní, ako aj pri horolezectve, je nevyhnutné určiť kroky, ktoré sú potrebné na dosiahnutie pokroku. Odhalenie merateľných akcií a míľnikov založených na čase je kľúčom k úspechu v každom projekte, ale zamotať sa do detailov sa môže dostať do cesty požadovaným krokom v súvislosti s nepredvídanými problémami, mať vplyv na morálku tímu a ohroziť pokroky smerom k spoločnému cieľu.

Pri príprave na zdolanie Everestu trvá plánovanie a tréning mesiace, niekedy roky: musia sa vybrať správni ľudia s potrebnými vedomosťami a zručnosťami, horolezci sa musia pripraviť fyzicky, finančné plánovanie musí byť dokončené, potrebné vybavenie musí byť získané a prepravené a skutočné expedičné plány a trasy musia byť vytvorené na základe rozsiahleho výskumu. Potom môžu zmena poveternostných podmienok, zranenia, stratená alebo zlomená výstroj, a iné výzvy výziev vyhodiť cestu treku z koľají. Tím sa musí stretnúť s cieľom riešiť tieto výzvy, efektívne komunikovať, udržať pokoj a pozitivitu a rorhodovať s cieľom zmeniť pôvodný plán, aby lepšie reagoval na zmenené faktory.

Museli sme liezť podľa plánu hory a nie toho nášho,” povedal Breashears

V podnikateľskom prostredí meniace sa podmienky zriedkavo ohrozujú ľudské životy, ale nie sú menej nebezpečné pre konečný úspech tímového cieľa

Cieľom Peak Performance je zábavným a pútavým spôsobom dostať účastníkov do situácie, ktorá vyžaduje kvalifikované plánovanie a komunikáciu tímov, pričom požaduje flexibilitu plánu prostredníctvom pochopenia a zváženia nespočetných situačných zmien, ktoré by mohli spôsobiť možné prekážky v pláne. Zanecháva v účastníkoch uvedomenie si dôležitosti flexibilného plánovania pre úspech.

Guy Baker

Zakladajúci riaditeľ Catalyst Global

Guy mal víziu na vytvorenie & rozvoj teambuildingových konceptov a potom sa pustil do presviedčania celého sveta o ich benefitoch.

Všetky články

Všetky články

Odporúčame vám prečítať