indoor team building activities

Indoorový teambuilding a ako môže pomôcť vášmu podnikaniu

Publikované 18. 3. 2019 autorom Guy Baker

Pokiaľ ide o podnikanie alebo meranie úspechu v rámci organizácie, jedným z najdôležitejších faktorov, ktoré treba mať na pamäti, je produktivita. Na základnej úrovni sú všetky firmy riadené skôr zamestnancami než vrcholovým manažmentom a efektívnosť týchto zamestnancov určuje celkový rast a úspech firmy.

Podobne je produktivita vnútorne spojená so spokojnosťou zamestnancov. Nespočetné množstvo štúdií a vedeckých výskumov indikuje, že šťastná pracovná sila je produktívna, takže ako môžete zaistiť, aby boli vaši zamestnanci šťastní a motivovaní?

Indoorové teambuildingové aktivity sú vynikajúcim spôsobom riešenia tohto problému. Dobre navrhnuté teeambuildingové eventy majú moc energizovať pracovnú silu a budovať zmysel pre jednotu v rámci organizácie, čím zvyšujú morálku a zároveň pomáhajú školiť a rozvíjať zručnosti, ktoré budú prínosom pre podnikanie.

Ako teambuilding funguje?

Teambuilding je technika a štýl tréningu, ktorého cieľom je priblížiť ľudí a podporiť zmysel pre jednotu. Každý tím, bez ohľadu na pole pôsobnosti alebo prostredie, musí efektívne spolupracovať, aby naplnil svoj potenciál.

Identifikácia a maximálne využitie zručností a schopností vášho tímu môže byť výzvou. Toto sa stáva ešte náročnejším, keď si uvedomíte, že umelo podporovať dôveru a porozumenie je veľmi ťažké. Efektívny tím si vyžaduje vybudovanie prirodzených, úprimných vzťahov, aby mohol fungovať na tej najvyššej úrovni.

Hlavným spôsobom, ako dosiahnuť tento teambuildingový efekt, sú konštruktívne a náročné úlohy. Zábavné aktivity spojené s teambuildingom pomáhajú účastníkom otvoriť sa a udržať si záujem a pozornosť, zatiaľ čo výzva vyžaduje, aby účastníci preskúmali svoje zručnosti, navzájom sa spoznali a pracovali na vyriešení problému ako súdržná jednotka.

indoor team building activities

3 výhody indoorových teambuildingových aktivít

Dobre navrhnuté indoorové teambuildingové aktivity poskytujú zamestnancom priestor na rast a vzájomný kontakt mimo bežného pracovného prostredia. Nižšie sú uvedené tri hlavné výhody, ktoré môže priniesť efektívny teambuildingový event vášmu podnikaniu.

1. Zvýšená morálka

Rovnako ako v prípade každého prostredia, v ktorom sa nachádzajú rôzni ľudia, sú firmy citlivým ekosystémom. Zmeny v správaní a emóciách môžu rýchlo spôsobiť efekt vlny v celej organizácii a potenciálne poškodiť produktivitu a komunikáciu.

Platí to najmä vtedy, ak majú jednotlivci pocit, že ich prínos pre organizáciu nie je významný alebo že cieľ organizácie nie je v súlade s ich vlastnými hodnotami. Zamestnanci, ktorí stratili svoju vášeň pre biznis, často neúmyselne podporujú rovnaký pocit vo svojich spolupracovníkoch, čo sa môže rýchlo stať problémom celej spoločnosti. Keď je morálka na najnižšej úrovni, môžete vidieť pokles produktivity, príjmov a celkového rastu podnikania.

Teambuilding pomáha účinne rozbiť monotónnosť pracovného týždňa, povzbudzuje zamestnávateľov, aby prejavili uznanie svojim zamestnancom prostredníctvom zábavnej indoorovej teambuildingovej aktivity. To dáva zamestnancom priestor nadýchnuť sa a opäť oceniť svojho zamestnávateľa, čo oživuje vášeň pre organizáciu a jej hodnoty.

Rovnako ako sa môžu rýchlo šíriť po celom podniku negatívne pocity, môžu robiť to isté aj pozitívne emócie. Zvýšenie morálky, ktorá prichádza s teambuildingovou aktivitou, môže v trpiacom biznise veci zmeniť veľmi rýchlo.

indoor team building activities

2. Školenie

Zatiaľ čo srdce teambuildingu sa sústreďuje na podporu rastu a jednoty, jednou z najväčších výhod dobre navrhnutej teambuildingovej aktivity je, že môže slúžiť ako vynikajúca príležitosť na školenie.

Mnohé školiace kurzy a programy sa zameriavajú na tradičný štýl učenia, s prednáškami a prezentáciami, ktoré analyzujú témy a rozdeľujú ich na menšie časti, aby sa uľahčilo pochopenie. Niektoré zručnosti však nie sú vhodné pre tento štýl školenia. Jemné zručnosti, ako je vedenie, riešenie problémov, analýza a tímová práca, sa nemôžu vyučovať výlučne na kurze - musia byť zažité a podporené teóriou. Teambuildingové dni predstavujú skvelú príležitosť pre vašich zamestnancov na testovanie a rozvoj týchto základných zručností.

Naše indoorové teambuildingové aktivity môžu byť prispôsobené konkrétnemu požadovanému výsledku vzdelávania. Ak vaša analýza ukáže, že vaše podnikanie zápasí s komunikáciou a vedením, môžete rýchlo nájsť teambuildingový event, ktorý sa postará o obidva výsledky vzdelávania a pomôže vašim zamestnancom precvičiť si tieto zručnosti a zároveň sa stať jednotnejším a efektívnejším tímom.

indoor team building activities

3. Jednota

Jednota a celková tímová mentalita zohrávajú v úspechu podniku významnú úlohu. Ak aktívne podporujete lojalitu a zlepšenie komunikácie, je pravdepodobné, že vaša organizácia bude na ceste k efektívnej obchodnej činnosti.

Podobne, tímová práca, ktorá sa praktizuje a buduje prostredníctvom indoorových teambuildingových aktivít, má zásadný význam pre zlepšenie spokojnosti zamestnancov, pretože nadviazanie osobných kontaktov so spolupracovníkmi môže dramaticky zlepšiť pracovné prostredie.

indoor team building activities

Základ

Teambuildingové aktivity môžu pomôcť vytvoriť zmysluplné vzťahy medzi spolupracovníkmi. Popri týchto vzťahoch prichádza k väčšej spokojnosti a šťastiu pri práci, čo zase podporuje zvýšenú produktivitu a inovácie. Jemné zručnosti, ktoré sa praktizujú a rozvíjajú prostredníctvom teambuildingových aktivít, môžu zároveň pomôcť zvýšiť kvalitu práce, ktorú vaši zamestnanci vytvárajú.

Ako môžete začať využívať výhody teambuildingu

Catalyst teambuilding sa neustále usiluje o vytvorenie zdravšieho a šťastnejšieho pracovného prostredia. Naše teambuildingové eventy sú prispôsobené potrebám firiem a zamestnancov, vyvažujúc zábavné a pútavé aktivity s cieľmi spoločnosti a prospešnými výsledkami vzdelávania.

Naším cieľom je pomáhať organizáciám vytvárať pracovnú kultúru, kde je produktivita neustále vysoká a zamestnanci každý deň s radosťou chodia do práce. Náš tím expertov na event management využíva programy na mieru, aby poskytol teambuildingové aktivity na svetovej úrovni, nech ste kdekoľvek.

Preskúmajte našu škálu indoorových teambuildingových aktivít alebo sa s nami spojte pre viac informácií.

Guy Baker

Zakladajúci riaditeľ Catalyst Global

Guy mal víziu na vytvorenie & rozvoj teambuildingových konceptov a potom sa pustil do presviedčania celého sveta o ich benefitoch.

Všetky články

Všetky články

Odporúčame vám prečítať