The infinite loop

Vkročte do nového sveta team-buildingu s virtuálnou realitou

Publikované 14. 4. 2019 autorom Jonathan Hazley

Team-building vždy bol nevyhnutnou súčasťou vytvárania pozitívneho pracovného prostredia. Od povzbudzovania zamestnancov k dobrej spolupráci cez učenie až po vzájomné pochopenie svojich silných stránok, aby bolo zaistené, že každý na pracovisku má potrebnú podporu, výhod je veľa. Team-building možno využiť na propagáciu komunikácie, zlepšenie time-managementu a posilňovanie väzieb medzi jednotlivcami, ktorí medzi sebou súperia alebo spolupracujú na tom, aby porazili ostatné tímy.

networking team building

Prečo team-building?

Team-building podporuje spoluprácu medzi zamestnancami a môže pomôcť novým zamestnancom prelomiť bariéry. Tiež poskytuje pohodové prostredie, ideálne pre socializáciu a vytváranie nových väzieb.

Keď sa však snažíte povzbudiť váhajúceho člena tímu, aby sa zapojil do team-buildingu, často sa stretnete s tým, že sa sústredí na negatívne aspekty. Trebárs to, že mu to zaberie jeho drahocenný čas, alebo prejaví neochotu zapojiť sa do sociálnych aktivít.

Pretože je team-building skvelou metódou budovania lepšej komunikácie v rámci vášho tímu, je dobrým nápadom pohovoriť si s vašimi zamestnancami predtým, než zorganizujete team-buildingový event. Spýtajte sa na preferovaný dátum alebo čas a zistite, či je potrebné dať čas bokom, aby ľudia dohnali svoju prácu.

Alebo, ak je dátum a čas pevne daný z dôvodu vonkajších vplyvov, skúste zapojiť svoj tím inými spôsobmi. Môžete napríklad poslať nápady alebo inšpirácie na eventy pre team-buildingové príležitosti a prinútiť tímy k tomu, aby hlasovali o tom, na čom by sa najradšej podieľali.

Dobrá komunikácia začína medzi manažmentom a jeho zamestnancami. Keď sa ju podarí vytvoriť, budete mať viac podpory k organizovaniu team-buildingových eventov, do ktorých sa všetci radi zapoja.

Flat out F1

Urobte team-building vzrušujúcim

Skôr než spoliehanie sa na tradičné team-buildingové aktivity by váš event mal propagovať vzrušenie a nadšenie. Ideálne by to malo byť niečo nové alebo iné - a malo by to ponúkať niečo tak dôležité, ako je konkurenčný duch!

Moderný team-building to umožňuje. S možnosťami ako je vytvorenie závodných automobilov vrátane závodných áut F1 a lodí, učenie celého vášho tímu hrať spoločne orchestrálnu hudbu alebo dokonca poraziť časomieru a uniknúť zo zložitých situácií, je dnešný team-building neobmedzený.

Team-building by mal byť vzrušujúci! Keď svojim zamestnancom zmienite team-building, mali by ste dostať aplauz a ľudia by mali prejaviť záujem. Ak sa vám dostane nesúhlasný povzdych, mali by ste prehodnotiť váš prístup k team-buildingu a snažiť sa do neho zapojiť celý tím. Týmto spôsobom bude mať každý pocit, že na jeho názore záleží, dokonca aj keď ide len o rýchle a jednoduché hlasovanie za aktivitu.

red alert

Technológia v team-buildingu

Dnešný team-building poskytuje príležitosti pre technologické team-buildingové aktivity, ktoré zahŕňajú vzrušujúce pomôcky, ktoré z čisto fyzických alebo mentálnych team-buildingových výziev robia digitálne.

Náš kolaboratívny tímový event, Red Alert, je skvelým príkladom gamifikácie vašej team-buildingovej skúsenosti s technológiou. Každý tím dostane debnu so šiestimi náročnými, technologickými hádankami, ktoré musia tímy vyriešiť, aby zastavili deštruktívny počítačový vírus, ktorý zasiahol systém. Každá debna v miestnosti musí byť vyriešená, aby bola úloha dokončená, a tak musia tímy pre zastavenie vírusu spolupracovať.

Hra povzbudzuje rozvoj zručností vrátane strategického myslenia, time-managementu a inovácií, zamestnanci však rýchlo zabudnú na zručnosti, ktoré si tu majú vybudovať, keď sa ponoria do týchto zábavných technologických hádaniek.

The infinite loop

Ďalší krok v team-buildingu

Pozývame vás nahliadnuť do budúcnosti team-buildingu - virtuálnej reality.

Team-building s virtuálnou realitou poskytuje zamestnancom príležitosť vkročiť do nového sveta, digitálneho sveta, kde pravidlá toho skutočného neplatia. Hry s virtuálnou realitou boli vyvinuté, aby vám umožnili lietať, maľovať v 3D, stáť na vrchole sveta alebo aby vás preniesli do budúcnosti - potenciál je skutočne neobmedzený.

Virtuálna realita je ďalší vývoj v team-buildingu a vaši zamestnanci určite radi dajú neobvyklému eventu s takouto tematikou šancu.

The infinite loop

The Infinite Loop – team-building s virtuálnou realitou

The Infinite Loop je náš úplne nový team-buildingový event s virtuálnou realitou a je fantastickým spôsobom, ako povzbudiť osobné aj tímové zručnosti vo viacerých oblastiach vrátane vytvárania sietí, spolupráce, managementu konfliktov, strategického myslenia, zapojenia a time-managementu.

Zamestnanci sú rozdelení do tímov white-hat hackerov (etických hackerov), ktorí sú na super-tajnej misii, ktorá zahŕňa skákanie medzi skutočným a virtuálnym svetom s cieľom zachránenia muža, ktorý sa zasekol vo virtuálnej realite.

Tímy dostanú po jednej VR sade, vďaka ktorej môže jeden člen tímu v danom čase navštíviť virtuálny svet. Tam musí opísať ostatným členom tímu svoje okolie, aby sa spoločne pokúsili vyriešiť záhady zo skutočného sveta, odomknúť sadu dverí a oslobodiť uväzneného hráča z jeho virtuálneho väzenia.

Tímy musia proti sebe súperiť a môžu sledovať svoj pokrok v porovnaní s konkurenčnými tímami na hlavnej obrazovke.

The infinite loop

Rezervácia vášho ďalšieho team-buildingového eventu

Ak vaši zamestnanci nikdy predtým nezažili virtuálnu realitu, alebo ak chcete team-buildingovému dňu dodať trochu vzrušenia a zábavy, tento event je to pravé pre vás!

Virtuálna realita sa postupne stáva pre spotrebiteľov viac dostupnou, no niektorých ľudí stále odrádzajú vysoké ceny a potreba mnohých VR systémov mať príslušné profesionálne zariadenie. Náš VR team-buildingový event umožňuje vašim zamestnancom používať fantastické technologické nástroje, zatiaľ čo získavajú hodnotné zručnosti a prechádzajú tak dôležitým osobným rozvojom.

Ak máte záujem o rezerváciu VR team-buildingového dňa, alebo by ste chceli vedieť viac o našich ďalších technologických team-buildingových eventoch, spojte sa s našim tímom a kontaktujte nás.

Jonathan Hazley

Generálny riaditeľ v Team Challenge Company

Nadšenec vytvárania, navrhovania a dodávania unikátnych team-buildingových programov pre rozvoj tímov pre spoločnosti naprieč Spojeným Kráľovstvom.

Všetky články

Všetky články

Odporúčame vám prečítať