Catalyst Global získal celosvetové prvenstvo počas šírenia radosti z dávania

Publikované 24. 11. 2016 autorom Esther Daniel

S prichádzajúcimi sviatkami, v Catalyst Global oslavujeme koniec roka a pracujeme na prehĺbení nášho spojenia ako komunita. 12 Decembra, využívajúc, že sme celosvetovo najväčšia sieť poskytovateľov teambuildingu s 42 firmami po celom svete, budeme nasledovať východ slnka tak, aby sme vytvorili svetovo prvú nepretržitú 24 hodinovú teambuildingovú honbu za pokladom, kedy výťažok poputuje do globálnej firemnej darcovskej iniciatívy, B1G1.

Dávanie je vplyvné pre osobu, ktorá dáva rovnako ako pre prijímateľa. Keď niekomu dáme dar a sledujeme ho pri otváraní tohto darčeka, vyvoláva to v nás pocit tepla a radosti. Výskum ukazuje, že ľudia psychicky ako aj fyzicky profitujú z dávania a dobrovoľníctva. Naozaj. Chcete zvýšiť vaše sebavedomie, znížiť cholesterol či BMI hodnotu? Niečo darujte.

“Zarábame na živobytie tým, čo dostaneme. Žijeme tým, čo dávame.” – Winston S. Churchill

Pro-sociálne správanie znamená "dobrovoľné akcie, ktoré zamýšľajú pomôcť alebo priniesť úžitok iným ”. Čo nás motivuje byť pro-sociálnym? Ako môžeme podporiť tieto pocity tak, že budeme chcieť dať viac?

Sociálne zapojenie povzbudzuje veľkorysé správanie

V štúdii zverejnenej v International Journal of Happiness and Development, vedci skúmali ako sociálne zapojenie asistuje pri premene veľkorysého správania na pozitívne pocity pre darcu. Počas série 3 štúdií vedci usúdili, že dávanie spôsobuje najsilnejšie pocity šťastia pre darcu, ak toto darovanie podporuje sociálne zapojenie.

Dáva to zmysel. Dávanie je participatívny úkon pre svet a vzťahy okolo nás. Takže dávanie ako skupina, a nie ako jednotlivec počas anonymnej dotácie, nás robí najšťastnejšími.

Toto je skvelá novinka pre spoločnosti, ktoré chcú podporiť šťastie zamestnancov. Využitie tohto konceptu kolektívneho darovania, prostredníctvom konzistentného a úprimného CSR programu je win-win riešením, ktoré prináša výhody, ktoré prevyšujú radosť z dávania.

Keď sa zamestnanci podieľajú na organizovanom darcovskom programe, zvyčajne ide o proces učenia a angažovanosti ako skupiny. Nedávna štúdia od Consultancy of Corporate Citizenship ukázala, že umožnenie zamestnancom zúčastňovať sa na darcovských iniciatívach by mohlo priniesť návratnosť podnikom, a to znížením nákladov na školenia a rozvoj.

Možno ste už počuli o darcovských spolkoch. Toto je rastúci trend zoskupení rovnako zmýšľajúcich ľudí, na akumulovanie ich darcovských snáh. Často sú opisované ako kríženec knižných a investičných spolkov, a darcovské spolky priamo podporujú teóriu, že spoločné dávanie ma skvelé benefity pre všetkých.

Inovatívne nápady sú často priamo pod vašim nosom

V Catalyst Global sme sa na základe tohto a iných výskumov podujali vytvoriť teambuildingovú aktivitu, ktorá by maximalizovala radosť z dávania cez spoločné darcovstvo. A ako to často s inovatívnymi nápadmi býva, odpoveď bola prekvapujúco jednoduchá!

V Decembri 2015, sa sieť Catalyst Global team building stala doživotným členom Buy1GIVE1 (B1G1). B1G1 je globálna biznisová darcovská iniciatíva. V B1G1 programe je 100% príspevkov od B1G1 členov priamo prevedených k partnerským non-profit organizáciám (NGOs). B1G1 sa zameriava na vplyvy darcovstva na životy ľudí a nie len na výšku darovaných prostriedkov.

Ako väčšinu inovatívnych teambuildingových programov, Catalyst Global priniesol tímové honby za pokladom do firemného sveta pred 25 rokmi. Vtedy to boli ešte staré hmatateľné veci - ako mapy, pero a poznámkový blok. Potom v roku 2013, skrz partnerstvo s Bluehat Group, bola spustená Go Team teambuildingová aplikácia. Čoskoro sa stala populárnym programom pre Catalyst klientov po celom svete a stále je jednotkou na trhu.

Pri písaní tohto článku mi napadla myšlienka, že by niekto mohol odkopírovať Go Give. Ale ako teambuildingový líder s 30-ročnými skúsenosťami je to niečo, čo Catalyst Global očakáva. Ako aj firemné bubnovanie, big picture a teambuildingové eventy na stavbu z katróna, atď - všetko originálne myšlienky od R&D tímu Catalyst Global. Mal by som viac dávať (alebo odpúšťať), keď pôjde o kopírovanie Go Give – bude to prospešné pre NGO projekty!

“Imitácia je najúprimnejšou formou lichôtky….” Oscar Wilde

Vďaka kombinácii B1G1 a Go Team sa zrodilo Go Give. V Go Give účastníci okúsia čo najviac stanovíšť za určitý čas. Zahŕňa to fotografické, kvízové, video výzvy a viac! A vzrušujúce na tom je, že každá výzva je asociovaná s B1G1 projektom, takže tímy si môžu vybrať projekt, ktorý chcú podporiť a akonáhle dokončia výzvu, majú vplyv na jeden z mnohých neskutočných B1G1 projektov.

Dôvod prečo v pozadí Go Team - Go Give

Go Team je zábavný a angažujúci nástroj zážitkového učenia. Má dokázateľné trvalé výhody pre jednotlivcov a tímy. Účastníci musia aktívne praktizovať a rozvíjať empatiu, pričom vylepšujú ich zručnosti pri tímovej práci. Go Team vyžaduje, aby účastníci prestali s multitaskingom, vyhli sa rozptýleniam a sústredili sa na konkrétnu tímovú úlohu. Úspešné tímy pozorujú, počúvajú, vytvoria spoločnú stratégiu a efektívne ju komunikujú v rámci tímu – všetko kľúčové elementy skvelej tímovej dynamiky. Pôsobiac v kanceláriách roztrúsených po celom svete, v niekoľkých rôznych jazykoch a s množstvom sociálno-kultúrnych rozdielov, Catalyst Global je zanietená komunita, spojená vierou v efektívne teambuildingové programy na prinesenie zmeny do života jednotlivcov a organizácií.

Ešte 2 týždne a my sa už nevieme dočkať

Sme tak nadšený z prvého globálneho Go Give. Áno, chceme sa zúčastniť na zábave, ktorú naši klienti zažívajú každý deň, ale je v tom aj niečo viac. Myšlienka na to, koľko životov môžeme pozitívne ovplyvniť spoločným dávaním je dychberúca.

Takže, keď sa ráno 12 Decembra zobudíte, budete vedieť, že niekde tam vonku sú ľudia, ktorý vám zorganizovali teambuilding a zabávajú sa počas zažívania radosti z dávania.

Potom zohľadnite ako by váš tým mohol zažiť radosť z dávania. Go Give spoločne. Obejdnajte si Go Give pre váš ďalší teambuildingový event.

Zdroje:

Aknin, L.B., Dunn, E.W., Sandstrom, G.M. and Norton, M.I. (2013). Does social connection turn good deeds into good feelings? International Journal of Happiness and Development, 1(2), pp. 155-171. DOI: 10.1504/IJHD.2013.055643

Batson, Daniel C. “Altruism and Prosocial Behavior.”In The Handbook of Social Psychology, 4th ed., edited by Daniel T. Gilbert, Susan T. Fiske, and Gardner Lindzey. New York: Oxford University Press, 1998. ISBN: 0195213769.

Nancy E., Fabes R., “The Relations of Children’s dispositional Prosocial Behavior to Emotionality, Regulations and Social Functioning,”(1996), Dpt of Psychology, University of Nebraska, Lincoln.

Sadler D, Lloyd S., (2007), Neo-liberalising corporate social responsibility: A political economy of corporate citizenship, Department of Geography, University of Liverpool.

Esther Daniel

Vedúca angažovanosti partnerov v Catalyst Global

Zodpovedná za zaistenie organizačnej efektivity skrz stratégie angažovanosti partnerov v sieti Catalyst Global.

Všetky články

Všetky články

Odporúčame vám prečítať