engagement

Ako leadership ovplyvňuje morálku zamestnancov

Publikované 10. 2. 2020 autorom Jonathan Hazley

Morálka zamestnancov môže výrazne ovplyvniť produktivitu vášho podniku a kvalitu práce, s ktorou sa vaši zamestnanci stretávajú. Aktivity zamerané na posilnenie tímu sú skvelým spôsobom, ako zlepšiť morálku na pracovisku. Ako na to? Sústreďte sa na leadership. Že je leadership iba pre lídrov? Určite nie.

Teambuilding a.k.a. prečo je leadership v práci dôležitý

Ako manažér ste sa iste stretli s tým, že pokles morálky v tíme mal dopad na zníženie produktivity vášho tímu. Dobré leadership zručnosti sú dôležitou nástrojom vo vašich rukách - pomáhajú maximalizovať efektivitu, dosahovať obchodné ciele, rovnako tak aj spokojnosť zamestnancov a ich wellbeing.

Teambuilding programy môžu byť ideálnym spôsobom, ako zvýšiť morálku na pracovisku, najmä pomocou cvičení založených na vedení. My v Catalyste veríme, že každý z nás je niekedy leader. Leadership je fluidná funkcia, ktorú zastávajú mnohí členovia tímu. Je skvelé, ak leadership rozvíjate v ľuďoch tímovo, nie len individuálne cez klasické leasership tréningy.

Escape the mob collaborative team building

Typy leadership teambuilding programov

Ponúkame celú škálu biznis hier a leadership programov, ktoré bavia a fungujú. Pozrime sa na niekoľko z nich

Peak Performance je biznis simuláciou výstupu na Mount Everest. Je to verná simulácia, vyvíjali sme ju v spolupráci s horolezcami, ktorí najvyššiu horu sveta zdolali niekoľko krát. V menších tímoch riešite obmedzené zdroje a monitorujete neustále sa meniace podmienky, ktoré vidíte na veľkej obrazovke. Jednotlivé kroky zadávate do aplikácie v Ipade a vďaka okamžitej spätnej väzbe vidíte, či to bol krok na vrchol, alebo do záhuby. Pretože vašim cieľom nie je iba dostať sa na samotný vrchol Mount Everest, ale aj bezpečne zísť dole. Na spestrenie hry máme pre vás niekoľko fyzických výziev, preveríte svoje baliace schopnosti, ochutnáte horolezeckú stravu a omnoho viac.


Chcete otestovať vaše leadership zručnosti v komplexnom projekte, kde alfou a omegou je spôsob, akým projekt vediete? Tak sa pozrite na Chain Reaction. Každá firma je ako sieť reťazových reakcií. Akcia - reakcia - akcia - reakcia. Poznáte to. Ako a či vôbec sa vám podarí poprepájať jednotlivé mechanizmy v Chain Reaction bude závisieť od schopnosti viesť, zamerať sa na detaily aj na celkový výsledok. Na záver vás čaká kopa srandy a veľká oslava spoločného úspechu.


Máte radi mechaniku Escape Rooms? Tak sa pozrite na program Escape the Maze. V tímoch budete skúmať vonkajšie prostredie na vami zvolenom mieste. Môže to byť mesto, les, alebo vaše kancelárie. Cieľom je dostať sa z virtuálneho bludiska, ktoré vidíte na Ipadoch. Tímová práca a komunikácia sú v tomto programe kľúčové, ale bez charizmatického vodcu, ktorý vie viiesť a podporovať svoj tím by ste sa mohli otočiť zlým smerom a prijímať rozhodnutia, ktoré môžu mať pre vás negatívne dôsledky... Samozrejme len v hre :-)


Beat the Box je ďalší kolaboratívny a pritom leadership program. Pracovať budete samostatne aj spoločne, aby sa dostali do stredu zaujímavej uzamknutej kovovej skrinky. Tímy musia pracovať proti času a efektívne zdieľať informácie a zároveň prijímať individuálnu zodpovednosť a skúmať efektívne riešenie konfliktov.


Knowing me Knowing You


Nestačilo? Máme toho viac. Preskúmajte všetky leadership programy, alebo sa s nami spojte, radi poradíme.

Jonathan Hazley

Generálny riaditeľ v Team Challenge Company

Nadšenec vytvárania, navrhovania a dodávania unikátnych team-buildingových programov pre rozvoj tímov pre spoločnosti naprieč Spojeným Kráľovstvom.

Všetky články

Všetky články

Odporúčame vám prečítať