Human Skills

6 rozvojových tém pre motivovaných a angažovaných zamestnancov

Publikované 15. 5. 2023 autorom Alex Ten Klei

Ľudské zručnosti (kedysi Soft Skills) potrebujete všade - doma, v obchode, v práci s kolegami, na meetingu so zákazníkmi, so šéfom, alebo s nahnevanou susedou vo výťahu.

V tomto článku by som chcel ukázať, ako rozvíjať ľudské zručnosti prostredníctvom teambuilding aktivity, ktorá bude zábavná a užitočná. V nasledujúcom prehľade používame five skills to flourish in the future digital workplace z Harvard Business Review.

Teambuildingová vzdelávacia aktivita poskytuje hravé a zaujímavé prostredie, v ktorom ľudia prejavujú svoje prirodzené správanie bez toho, aby boli sledovaní, hodnotení, alebo posudzovaní. Je to psychologicky bezpečné prostredie, v ktorom sa môžeme učiť a (čo je ešte dôležitejšie) robiť chyby.

Súšasťou takejto aktivity je debrífing, v ktorom účastníci reflektujú svoje správanie a správanie ostatných. V debriefingu nájdete priestor, kde prepojíte skúsenosť z aktivity s pracovným životom. Týmto spôsobom zabezpečíte, aby sa dôležité veci z hry preniesli na pracovisko a zdvihnete ROI vašej investície. Ak skáčete vo vreci, strieľate z luku, alebo pijete alkohol - ROI vášho programu bude negatívne a teda miniete viac ako získate späť.



Ako zabezpečíte, aby bol váš ďalší teambuildingový program zameraný na ľudské zručnosti?

  • Krok 1: Ktoré zručnosti sú vo vašej organizácii dôležité a chcete ich (ďalej) rozvíjať?
  • Krok 2: Vyberte si dve zručnosti, na ktoré chcete klásť dôraz
  • Krok 3: Nájdite aktivitu, ktorá tieto zručnosti odráža
  • Krok 4: Prispôsobte debriefing tak, aby ste v zamestnancoch ukotvili to, čo je dôležité

Chcete vedieť, ako rozvíjame ľudské zručnosti v pracovných tímoch po celom svete? Spojte sa s nami, radi to s vami pozdieľame.

Alex Ten Klei

Alex Ten Klei

Alex Ten Klei

Všetky články

Všetky články

Odporúčame vám prečítať