Postarajte sa o úspech vašej koncoročnej párty

Publikované 15. 10. 2022 autorom Esther Daniel

Vianočný večierok je výborná príležitosť osláviť končiaci rok a zrelaxovať s kolegami po celoročnej tvrdej práci. No viac ako 78% firiem čelí problémom s plánovaním takýchto večierkov. Preto je dôležité urobiť potrebné kroky, aby ste sa im vyhli.
Treba si uvedomiť, že nie každý má rád Vianočné oslavy. Stále viac ľudí preferuje tráviť čas s kolegami rozumne a tak, aby to prinieslo hodnotu. Alkohol, jedlo a eventová kapela znejú síce fajn, ale povedzme si úprimne, ako to zvyčajne končí. Kolegovia, ktorí majú k sebe blízko, majú k sebe ešte bližšie (občas viac, než by plánovali) a tí, ktorí sa nepoznajú sa poznať ani nebudú. Preto stále viac firiem zaradzuje do programu vianočného večierka aj aktivitu, ktorá je zábavná a pomôžu ľuďom dostať sa s k sebe (aj tým druhým) bližšie. Dobre na to poslúži niektorí z networkingových programov. Ak chcete ísť ešte o krok ďalej, mrknite sa na niektoré z našich večerných aktivít. Poďme sa teda pozrieť na to, na čo treba dbať pri plánovaní vianočného firemného večierka.


Jasné pravidlá správania & oblečenia

Je dôležité dať vedieť, aké sú pravidlá ohľadom oblečenia aj správania na vianočnej party. Platí, že je potrebné vytvoriť bezpečné a inkluzívne prostredie pre všetkých. Ak poskytnete možnosť "open bar", myslite na to, že sa to môže skoro zvrhnúť. Pre alcohol-free nápoje sa rozhoduje čoraz viac ľudí a zamyslite si nad tým, či tam alko-bublinky naozaj potrebujete. Sranda a zábava môže byť aj bez, ak zvolíte vhodný program. Napríklad bestseller Quickfire dokáže akúkoľvek atmosféru premeniť na bujarú oslavu priateľstva, radosti a kreativity.

Networking & budovanie vzťahov

Nárastom vzdialených tímov a práce z domu, sú v takýchto podnikoch Vianoce kľúčovým obdobím roka, kedy sa ľudia môžu stretnúť tvárou v tvár. Hľadajte spôsoby, ako budovať vzťahy a posilňovať existujúce putá. Pamätná oslava na konci roka môže byť životne dôležitá pre zachovanie kľúčových zamestnancov. Je tiež ideálnou príležitosťou na posilnenie kľúčových hodnôt alebo urýchlenie networkingu tým, že sa začlení strategicky naplánovaná teambuildingová aktivita.

Výsledky, časový rámec a miesto konania

Výber správnej aktivity na základe starostlivo predvídaných výsledkov je nevyhnutný pre plné zapojenie a pozitívny výsledok. Či už hľadáte nápad pre vianočnú oslavu na prelomenie ľadov, stimuláciu rozhovorov alebo naštartovanie osláv, existuje veľa možností. Ak budete dôsledne pracovať s poskytovateľom teambuildingu, oni budú poznať vašu skupinu a porozumejú celkovej vízii a kultúre vašej spoločnosti, čím sa proces uľahčí. Definovanie polohy, počtu a demografických parametrov účastníkov je tiež dôležité. Mnoho spoločností sa rozhodne dostať sa vonku na čerstvý vzduch pri honbe za pokladom so slávnostným tematikou, pomocou GPS aplikácie ako Go Team. Indoorové tímové kvízy na tabletoch ako Push It! a Quickfire okorenia vianočné oslavy a rýchlo a bez námahy získajú ľudí, ktorí sa zabávajú a navzájom oceňujú ich rozmanité zručnosti. Bez ohľadu na to, či sú vo vnútri alebo vonku, tieto programy založené na aplikáciách sú účinné pri preklenutí generačných rozdielov a môžu byť ľahko prispôsobené tak, aby vyhovovali príležitosti, a tiež jemne posilnili hodnoty spoločnosti.

Dávanie naspäť

Vzhľadom na skutočného ducha darovania počas vianočných sviatkov, dochádza k rastúcemu trendu smerom k aktivitám v oblasti CSR a dobročinnosti, kde kolegovia môžu mať priamy vplyv na svoju miestnu komunitu a "dať naspäť" iným, menej zvýhodneným skupinám. Výskum ukazuje, že zamestnanci oceňujú tieto typy iniciatív a sú ochotnejší zapojiť sa do teambuildingovej aktivity, ktorá nakoniec podporí dôležité veci. Existuje veľa takýchto programov, z ktorých si môžete vybrať, vrátane stavania bicyklov a vytvárania hračiek pre znevýhodnené deti, minigolfových kurzov vyrobených z balených potravín, ktoré nakoniec idú na miestnu charitu, programy na výsadbu stromov a iné. Spoločnosť Catalyst Global spolupracuje s iniciatívou globálneho dávania B1G1 na vytvorení Go Give. Go Give je zábavná a vplyvná teambuildingová aplikácia, kde sa body premenia na výsledky pre starostlivo vybrané dobročinné účely na celom svete.

Tomu sa hovorí nezabudnuteľné spoločné Vianoce!

Esther Daniel

Vedúca angažovanosti partnerov v Catalyst Global

Zodpovedná za zaistenie organizačnej efektivity skrz stratégie angažovanosti partnerov v sieti Catalyst Global.

Všetky články

Všetky články

Odporúčame vám prečítať